Zwingg

Esquí de muntanya als Pirineus

Sorteny

Una vegada més aquest hivern, les condicions ens obliguen a canviar de plans sobre la marxa. El dia és ideal, gran bo i neu fresca abundant, però també grans acumulacions i algunes plaques a sotavent. De fet, malgrat prendre totes les precaucions, en vam trencar una de petita, sense conseqüències.

Sortim del pàrquing de Sorteny (1750 m) amb la idea de pujar al pic del Salt (2739 m) i fer una circular passant per l’Arieja i tornar per Rialb, però en ser a la portella de la Cebollera (2653 m) desistim de saltar a la banda francesa, perquè tot el vessant està massa carregat. Canvi de plans: fem un descens curt per anar a buscar la portella del Forn (2573 m) i després el Cap dels Aspres de Banyell (2702 m), que ens permetria el descens cap a Rialb. Tanmateix, quan arribem sota la portella, la pala que hi puja es mostra molt carregada i dreta, i ja fa una estona que li toca el sol, així que tornem a desistir. I tornem a canviar de plans: baixem fins al refugi de Sorteny i enfilem cap al turó del Forn al ritme express de l’Edu —corre, corre, que ja li toca el sol—, per accedir al capdamunt de les canals de la Rabassa, un magnífic descens cap a Rialb amb l’orientació adequada un cop passat migdia. Tot plegat, han sortit més de 1400 m de desnivell i tres descensos prou bons. Sobre la qualitat de la neu, les fotografies parlen per si mateixes.

Hi hem anat, i hem gaudit del gran blau i de la neu pols, Edu i Pep. Podeu llegir una altra piulada al blog de l’Edu.

Desnivell: 1400 m.
Dificultat: 2.2 / E1.
Orientació: SW, W.

Edu, arribant al refugi de Sorteny

Edu, arribant al refugi de Sorteny

gg

Natura morta

Seguint al riuet de la Cebollera una traça més matinera que la nostra

Seguint al riuet de la Cebollera una traça més matinera que la nostra

oo

Cap al pic del Salt i la portella de la Cebollera, que es veuen al fons

De pujada (foto: Edu Plana)

De pujada (foto: Edu Plana)

A la portella

A la portella de la Cebollera, amb el pic de la Serrera que ens contempla, i el vessant francès massa carregat

La primera baixada des de la portella de la Cebollera

La primera baixada des de la portella de la Cebollera

El pic de la Serrera i la canal de la Cebollera, i un gran blau al cel

El pic de la Serrera i la canal de la Cebollera, i un gran blau al cel

Edu, gaudint de la neu

Edu, gaudint de la neu

Neu pols lleugera, en el descens

Neu pols lleugera, en el descens pel riuet de la Cebollera

Traces (foto: Edu Plana)

Traces (foto: Edu Plana)

dd

Arribant a l’aiguabarreig amb el riu de la Serrera

El coll que dóna accés a les canals de la Rabassa

El coll que dóna accés a les canals de la Rabassa

John Travolta ha descobert l'esquí de rando

John Travolta ha descobert l’esquí de rando

Tot baixant

Tot baixant (foto: Edu Plana)

Buscant els laterals de la pala, en els trams amb més pendent

Buscant els laterals de la pala, en els trams amb més pendent

A les canals de la Rabassa, un magnífic descens

A les canals de la Rabassa, un magnífic descens

Edu

Edu

Edu traçant, a les canals de la Rabassa

Edu traçant, a les canals de la Rabassa

El tall de la petita placa que vam trencar

El tall de la petita placa que vam trencar, en un canvi de rasant i a cota mitjana, passat migdia, però en orientació W, de les més segures segons totes les prediccions

2 comments on “Sorteny

  1. roger
    9 Abril 2013

    Si que parlen per si soles, bona neu, bon sparring, solitud. Molt bons ingredients per disfrutar. Avui enllaçaré rocaineu. A10!!!

  2. zwingg
    9 Abril 2013

    Més aviat sóc jo l’sparring de l’Edu, que em porta sempre veient-li el cul… Un gran jornada d’esquí, sí. Espero la teva piulada al Salòria. Mos veiem!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 7 Abril 2013 by in Andorra, Esquí.

Entrades